mandag 11. august 2014

Bryllupssommeren på Opstad !


Ja en vet nesten ikke hvor man skal starte med å oppsummere denne sommeren, men jeg hopper i det og prøver :)

Mai gikk med til å ha 1 konfirmasjon og 2 bryllup, og innimellom det var det 17. mai og en tung begravelse.Livet er underfundig, det vet jeg ALT om, og i dag er jeg så glad for alt jeg har lært om meg selv, og hva slags utfordringer en møter på og hvordan man på best mulig måte håndterer de.
Være åpen, dele tanker og følelser, og godta hva som skjer er viktig, og få hjelp :)
Så derfor er det ganske så rart å feire kjærligheten, livet og kjenne på andre følelser oppå alt det andre.
Det kalles vel livet på godt og forferdelig vondt !

Å komme i gang med sesongen nå som i hovedsak er fra mai- september, med litt ferietid innimellom selvsagt både for Martin sønnen min, som familie og ikke minst et ADHD hode som innimellom bare går og går.........DA trenger Lenamor en Pause fra ALT sammen.

Men for en pangstart med både finvær og glade positive mennesker vi hadde her den måneden :)Ja for det er vel det jeg liker nesten best med å være vertskap her, å møte alle disse positive forventningsfulle, spente menneskene som titter rundt og sier sååååå fiiiiint dere har det her :) da blir man litt sånn, jo tusen takk, og merker hvor fort man glemmer det som er rundt oss hver dag.
For når man stopper opp og lukter på blomstene, kjenner det mye gresset under føttene, hører på deilig musikk, sola som varmer så godt, barna som løper rundt og leker, ja DA er det nesten litt sånn klype meg i armen så lykkelig er jeg følelsen :)


Og uten at det skal høres overfladisk ut, for det er jeg ikke fan av, men jeg skriver det her nå fodi jeg mener det.

Juni kom jammen meg rett etter mai du hihih, og herremin hatt, såååååååå travelt har Gjestegården aldri vært for meg, med 3 bryllup på 1 måned, måtte tunga mi være rett i munn, hodet klart og arbeidemoralen HØY :)Men vi klarte det vi, og gjennomførte 3 bryllup med stor begeistring og glede for de som var her, og ganske så glade, stolte og lettet over at alt gikk på skinner etterpå.
Skiftene varer gjerne i 18 timer pluss og da krever det ganske stor utholdenhet, jeg trener ikke utholdenhet, så hvor jeg finner det enn, ja hvem vet, det som er gøy klarer man.
Tjo hei som det gikk unna den uken, og vips var helgen omme, koffertene pakket og vi dro avgårde til Gardermoen.Ikke en dag for tidlig, for nå så øynene min 4 dobbelt, og hodet knurret og krevde fri fra ALT SOM OMHANDLET gjestegården i 14 dager.

Vi hadde en fantastisk herlig ferie, og min eneste bekymring var hvilken bikini jeg skulle ha på, og hvor vi skulle spise middag :)
ADHDen min og turbolena fikk helt ferie også, til og med Rita & Linn som gjerne får lov til å delta med en pille eller 3 pr dag om oppgavene blir mange fikk ferie, vinn vinn for ALLE :)


Dette er drømmebruden sin det :) typisk Lenabilde hahahahaha

Juli
Da vi kom hjem igjen, var det rett på jobb, og det var RETT på jobb etter en lang natts flyreise.
Samme uken arrangerte vi det største bryllupet vi har hatt her til nå med 97 gjester til bords og med kaffegjester etterpå ble de vel 115.Wow for en fin opplevelse, vi hadde utendørskjøkken, en 3 retters meny og masse glade mennesker.

Dette gav oss en stor glede og med overnattingsgjester og brunsj servert utendørs søndag for 20 gjester var vi veldig lettet over at alt gikk så fint, det var virkelig et stort show, ja jeg kaller det det, det er en som arrangere alt og holder trådene samlet, og jeg skal si dere at listen min på mobiltelefonen har aldri vært så lang noengang hihihihhi.

Resten av juli var det ferie og atter ferie, og vi nøt den tiden så best vi klarte sammen alle her hjemme.

Med lange late kvelder med grilling, den gode paraten over et glass rødvin eller 5, barna som spilte fotball, eller hoppet i trampolina, og katter OVERALT.

Vi fikk jo kattunger her i mai, og for nøen søte små, krevende, masete små søtnoser, ja litt turbulent forhold der skal jeg innrømme ;)


Her ligger Plutt og passer på de :)

Nå har vi beholdt 1 gutt som heter Oliver, og de andre har flyttet til gårdsjenta på Imset gård, takk forresten Maya for all hjelp og du din gærning, som tok med seg 3 stk i samme slengen :)

August
Ja kan dere gjette hva vi har gjort ? jo selvsagt var det da bryllup, og hei og hå for en opplevelse :)
Denne dagen kommer jeg til å smile, le og flire av lenge fremover, for det var en så glad gjeng at det nådde neste max bryllupsglede og positivitet :)

Takk til alle dere som tok en dukkert, dere gjorde kvelden min så fin med nakne romper i algevann hahahahahaah :)

Jeg savner faktisk alle brudeparene som har feiret her i sommer, det blir en helt egen kontakt og oppriktig glede over alt sammen.
Jeg klarer jo aldri å holde en velkommen og gratulere til brudeparet tale før klumpen i halsen tar meg og tårene strømmer på.
Vil jeg lære meg å kontrollere det ? svaret er NEI !!!!!!
Det er meg det, lettrørt over dagen som endelig er her :)

Oppi alt dette har jeg nå lært meg kunsten med å lage mat til 80 gjester også :) ganske så stolt av det, det jeg stod på kjøkkenet og fikk litt hetta over alt som måtte gjøres.

3 retters bryllupsmeny, here we come.
Og når trampeklappen stod i taket og takk for maten talen ble holdt på siste bryllup, ble tårekammeret tømt IGJEN :)

Wow så gøy det er å lage mat til så mange, det går overraskende lett og jeg vil bare lære mer og mer og mer........

Så Lenamor på utplassering for å lære flere kokkekunster blir neste ut fremover.

Hønene har flyttet til Jæren de nå, ja det er merkelig stille her hjemme, men nå kan vi fokusere på alt annet, og de kan kose seg med gress og en koselig familie :)

Forresten har det vært så travelt på bookingen her de siste måneden at neste år er straks fullbooket, tenk det da ??????
Er man selvstandig næringsdrivende, er jo dette det man sikkert går og engster seg for, nå kan jeg bare glede meg og planlegge resten uten i tillegg måtte bekymre meg over om det blir noen gjester neste år :)

Jeg blir , ja jeg blir lettrørt over å tenke på det kjenner jeg, for dette hadde jeg bare håpet på at ville skje så fort, men trodde ikke at de vill skje så fort :)

Tusen takk alle sammen for at vi får være deres vertskap på de store dagene i deres liv, vi elsker det :)

Nå kan jeg kose meg litt med familiene mine, ja kollektivet vårt er så trivelig, og nesten litt synd at skoleferien er ferdig snart, jeg har ikke lyst til å gå igang med hverdagslivet ennå :(

Men joda, det blir sikkert greit det også, da får jeg malt litt gulv, dører, laget kontrakter, svart på nye forespørsler, og lest i boka mi :) og Elisabeth og jeg kan snakke om livet, reise på tur og oppleve litt annet enn bare hverdagen.
ALENE uten barn og mann er litt deilig i blant :)

Kafeen åpner opp litt i slutten av august, kommer du en tur kanskje ?


Da selger vi nybakte boller, dagens suppe og brød, dagens kakestykke, iskrem og andre forfriskninger til, itte noe fancy, bare koselig og hjemmelaget mat med mye smak.

Følg med på facebooksiden vår på Opstad Gjestegård for datoer fremover.

Nå går dagene i planlegging av slektstreff, jubileumsmiddag, nye slektstreff, julebord, julekafe, kanskje jeg har julemarked i fjøset, julekonsert og det jeg gleder meg mest til, pynte husene med julepynt :)

Tidlig å glede seg til jul, når man ikke vil at sommeren skal være over ennå hihihih......

Dagen går og tiden viser vei, tiden er klok og gjør ting i sitt tempo, kanskje noe å lære av kloke Herr Tid ?

Vi har satset litt og bredt med en hjemmekoselig sjarm, det falt jammen i smak det hos våre gjester, og igjen tusen takk, jeg er så glad at jeg nesten synger sangen jeg er bjørnen kollargol som kan synge i dur og moll, for DET er et kjært glad og positivt barndomsminne jeg henter frem når jeg kjenner gleden komme :)

Synes kanskje at dere ser meg på inntunet syngende av full hals ? ja det har skjedd det hahahhahaha.

Ha en fin august da dere der ute, det er virkelig hyggelig at dere leser om livet på farmen på lille Opstad Gård i Vang på Hedmarkens paradis.

Jo forresten, alleen vår må tas ned nå, etter noen særdeles sterke vindkast vi hadde her for 1 ukes tid siden, gikk 2 nye trær i bakken med et brak, sperret veien og da så vi virkelig hvor dårlig den er.
Med sine ca 120 år, er det mye spennende historie som har skjedd her, men nå må vi tenke på fremtiden, sikkerheten til oss alle, og lage nye minner.Denne gamle bjørkealleen er snart borte, men vil aldri bli glemt, der den står og veier så sta og pjuskete :)

Nye tider venter oss alle virker det som :)


1 kommentar:

  1. Puh, blir svett når jeg leser jeg!! :D Energinivået og mengden arbeid du får gjort er jo utrolig :)

    Pusene koser seg som bare det :) Mini har alt fanget mus og tatt med inn, og gutta utforsker hvor mange doer i tillegg til kattedoen de kan lage rundt i huset :P De har vært ute en liten tur de også, utforsket HELE terrassen, men ikke lengre.. :)

    SvarSlett