mandag 8. desember 2014

Julemagi !


Å feire jul på en gård er virkelig en idyll !Det er noe helt spesielt å pynte i de gamle stuene og  inngangspartiene. Og med all den julepynten jeg har hahahaha, da da går det lett som en plett å lage det koselig i husene.
Elsker hallen vår i huset vi bor i.Ja husene, det er jo 2 store bygninger som skal pyntes, og det har krevd sine innkjøp må jeg innrømme, men jeg er veldig glad i å handle i januar da pynten gjerne er på 70 % rabatt.

Jeg pyntet juletreet vårt i går.

Disney treet vårt :)I år har vi kun juletre i gamlestua i år, da bordet vi hadde der i fjor et tatt ut og brukes et annet sted, men her er bildet fra juleaften vår i fjor på samme plass.

Veldig koselig var det, og såååå god mat, hihihihi
Jeg elsker å pynte treet, og blir nesten litt sur, huff når gutta skal være med å henge opp pynten.

Men heldigvis har vi flere trær som skal pyntes, og da er det deres tur til å gå på med julepynten slik de vil at det skal se ut.

Godt man kan inngå kompromiss ikke sant ?

I fjor hadde vi en rolig jul med bare oss 3, og vet dere, det er egentlig helt herlig å bare tøffle rundt, i akkurat det koseantrekket en foretrekker, spise kransekake, frokost, ribbebit, potetgull, brus, julefilmer, sove mye, og enda mer, og så spise igjen, hahahahahahah.

Og i hvilken rekkefølge bryr vi oss ikke om i jula :)
ELSKER jula :) og koseplassen vår fra i fjor, nå er den ryddet bort for leiefamilien som bor hos oss da, men den skal nok tilbake igjen.

Elsker å ha rolig tid med min lille familie, og våre 3 søte kattepuser som heter Loke, Frida og Pluttemann.

Jeg vil også viser dere det siste bildet jeg har fått av mammaen til Lise, som giftet seg her på gården med romantisk vielse på inntunet, og en kjempegøyal fest i fjøset etterpå.
Savner den festen der.

Men vet dere, hun og jeg har blitt så gode venner, og hun er min egen fantastiske reddende engel.
Jeg er kjempeglad i deg Lise, du er virkelig bare GROM du.

Her er bildet hennes mamma tok av Opstad en kald vinterkveld i 2013, er det ikke rett og slett bare FANTASTISK ?
Jeg ble så stolt i hjertet mitt over å si at det er jo hjemme hos oss dette her, da hun viste meg dette på en jentekveld hun inviterte meg på i helgen.


I desember har det vært julebord, i går den 7.12 var det julekonsert, og nå den 13. desember skal vi ha et eventyrlig vinterbryllup på gården, før vi tar juleferie i London og feirer jul og nyttår med familie og fettere og kusine der.


Som vi gleder oss til alt det koselige vi skal finne på.

Med kofferten full av ribbe, sennep, surkål, pølse, medisterkaker og gaver blir vi nesten som nissen selv tenker jeg.

Har tenkt å lage i stand en skikkelig julefeiring og med den gode ribbesausen min ja jeg må si at jeg gleder meg selv jeg :)

Saus, mmmmmmmmmmmmm,elsker god saus.

Her er fra konserten i går med vokalgruppen A la carte med 4 utrolige flinke damer som synger og lager god stemning.
Takk til alle som kom innom oss og det var virkelig koselig å ha dere igjen her etterpå i stuene med gløgg og prat.

Litt uklart bilde nedenfor, men det var virkelig flott i går kveld, da jeg tok dette bildet, før vi slukket alle lysene i hovedhuset, og gikk inn i huset vårt, og så på Julekongen.
Den er virkelig koselig den serien der, og foran peisen og med juletreet var det virkelig JUL I STUA.

Om snøen vil komme så vi kan lage vårt faste innslag med snømenn på benkene rundt fontenen gjenstår å se, det er ihvertfall utolig morsomt og se de komme til "liv" med hatter, og sko, og pynt.

Om natten ser de så ekte ut, litt ensomme faktisk, så det hender jeg setter med ned litt med og tar en prat hihihihihhi.

Opstadnissefar selv er forelsket om dagen, så det blir nok flere små nissebarn her til nesteår til julemarkedet vårt som vil være i november, desember en gang.
De bor nå i stabburet på 3 etasjer og nyter livet.

Må jo tulle litt da, det er vel ikke meningen å gå rundt å være så gravalvorlig hele tiden ;)


Og med det, ønsker jeg dere som leser bloggen min en god førjulstid, og jeg kommer helt sikkert til å skrive litt om vinterbryllupet som er den 13.12.14DET gleder vi oss til litt ekstra, og fra dette fjøset skal det lyse opp med masse fakler utenfor, og innenfor, ja her er det masse muligheter,Følg med, hilsen Lenamor på Opstad, nå må jeg ut og jobbe litt.
3 kommentarer:

 1. Så Herlig dere har det!!! du lever virkelig gårdsdrømmen og du er så flink til å lage til stemninger! Ønsker deg lykke til med både bryllup og julefeiring. God jul! :)

  SvarSlett
 2. Hei Trompetmor !
  Tusen takk for en koselig hilsen da, hilsen Lenamor
  God jul du også

  SvarSlett
 3. Gledelig jul, kjære Lena! Hper dere hr det knallbra i London, så ses vi til neste år! <3

  SvarSlett