tirsdag 25. november 2014

Opstads julemarked !


Å arrangere et julemarked krever sitt, det krever engasjement, pågangsmot, tro, iver, glede for jula, og selvsagt mange flinke utstillere.

Og alle disse delene ble fulgt som en oppskrift til årets julemarked på gården.

For dette var første gang vi lagde fjøset om til markedsplass, og for en atmosfære dere.
Ifjor var alt i hovedhuset, og kun 1 dag, så jeg har virkelig trodd på at dette ville bli bra, ihvertfall håpet.

Men det er et fantastisk lokale, selv om vi egentlig kun benytter denne bygningen i sommermånedene, var jeg helt klart sikker på at dette ville bli så eventyrlig flott og stemningsskapende for alle som besøkte oss.

Og se her !
Er det ikke koselig ?

Nissefar selv var i strålende humør hele helgen, og smilte og vinket til alle som hilse på.
Selv en liten opptreden ved veien klarte han og jeg og få til lørdagen, og vi satte oss like gjerne ned på en benk og vinket og smilte til alle passerende, som smilte, og tutet, og vinket tilbake.

Morsommere har jeg ikke hatt det på lenge, og skulle egentlig ønske at jeg kunne gjøre dette fast hver lørdag hahahahaha

Vi burde vel strengt tatt hatt en sånn stor Donald, Langbein og Mikke plakat bak oss som viste et mer magisk landskap, men sånn er det når renge stømmer ned, og det blir umulig å rydde opp i alle trør og buskas.

Her er vi !Lørdagen var noe travel, og det kom mange innom oss, men søndagen, oi oi oi.......................det var så travelt i alle bygninger at det sa vel bare pang kl 12.00,  og så var vi i gang :)

Og akkurat som i fjor, hadde vi en hel masse glade barn og voksne innom, mange faste snille naboer, andre kom helt fra Island, som hadde valg å kun besøke oss i anledning familiebesøk i Hedmark, det var veldig stas.

Barna hadde kino i salen og tegnekrok, og det var gøy.

I stuene nede var det fullt hele tiden, og med fyr i peisen og lun atmosfære, tror jeg folk koste seg.For jula er magisk, den er varm og lun, den gir mye glede, men oppi alt dette gir den også mange skuffelser, men sånn er livet, det er ikke så greit alltid.

Men med en så glad gjeng som var innom, og som fortalte at dette var det koseligste julemarkedet de hadde vært på, og det var så bra med fine ting å kjøpe, gratis inngang, og koselig gård, så smilte jeg stort hele helgen igjennom.
Og da vi var ferdige kl 16.00, leste jeg høyt fra gjesteboken som veldig mange hadde tatt seg tid å skrive i, og tårene rant, jeg blir så glad over å leste og høre om deres opplevelser hos oss, det betyr så mye.

Det var barnetegninger, dikt, virkelig omtenksomme gode hilsener til oss, og DET gjør at man får tro på at man har skap noe som treffer hjertet til folk her oppe.

Tusen takk dere.

Selv den gamle kjøkkenbenken og overskapet fikk være med på messen i år, og se så koselig de har laget det til med sine flotte bord da.For det var virkelig en kamp å få så mange besøkende til oss iår, da det har blitt veldig mange som vil arrangere markeder rundt om her i Hedmarken.Og det er jo bra, og så lenge vi alle har litt forskjellig stil, beliggenhet og program, er det jo rom for oss alle tror jeg.

Neste år blir det også åpnet opp enda en bygning på gården, nemlig bubygningen vår, som er fra rundt 1600 tallet, et fantastisk vakkert bygg med mye sjarm.
Her har jeg malt og ryddet opp, og gleder meg til å innlemme dette i markedet neste år.
Da blir det smårom med god gammeldags atmosfære.
Noe varmende å drikke kanskje, og en helt egen utstråling.

På inntunet blir det en stor julegran, kanskje et kor som synger, og som dere kanskje har lest før har nissefar vært på leting etter sin utvalgte, og jeg tror akkurat dette hendte i helgen, han har ikke vært å se noen sted siden, og tvi tvi for at det nå blir de to, så neste år er det kanskje 1-2 nissebarn her også ?

Kanskje hele familien sitter nede i veien, og vinker til alle forbikjørende, og alle gjester som kommer oppom og som reiser hjem igjen, mette og fornøyde.

Nå som julemarkedet er over for i år, er dagene allikevel travle, og rolige, så litt travle igjen, og så deilig det er å ha det sånn.

Nå har jeg funnet ut at jeg må male flere bilder, og sy ullkjoler, siden det er mange som vil bestille både kjoler og malerier !!!!!!!Og som jeg sier, jeg kan lage, og så kan dere komme og se på de jeg har, og liker dere noe av det, ja da er det til salgs :) så mye selvtillit har jeg ikke ennå, at jeg tar opp bestilling.

Tenke seg til, folk liker maleriene mine :) det er jo bare til å bli glad av det da.

Og oppi alt så ble miniplutt og storeplutt dårlig, det er altså Martin sønn og Matthias mann jeg mener da :) så her går dagene sakte men effektivt unna på samme tid. Jeg skal være forsiktig selv, så jeg ikke ender opp i samme slengen med feber og mer attåt.

Neste gang fjøset skal brukes nå er for en vintervielse i desember.

Og for å si det sånn, jeg har en visjon, og den er eventyrlig, med mye grønt, masse lyslenker, hvite stoler, MASSE levende lys, servering av varm Opstadgløgg, peppekaker og ullpledd.

Fjøset er nå offisielt et helårstilbud, dog ikke for selskap, men etter vielsen skal jeg gå på å lage årets KOSELIGSTE brukt & antikk marked der inne.

Med så mye som er overalt, og så mye en ikke trenger lengre, er det på høy tid å selge unna litt for å heller investere i nyttige ting på gården.

Men dette må vi bruke god tid på, ingen forhastede slutninger her på gården nei ;)

Følg med videre for alle mine planer i nær fremtid, det er jo mye jobb, men oi oi oi så gøy.

Hilsen fra en Lenamor juleglad og med stor jeg gleder meg til 20. desember, for da reiser vi 14 dager til London for å feire jul og nyttår med familien, og DET blir VIRKELIG koselig det.

Å jul med din glede, for nå kommer jula nok en gang, og ribbe, saus, sennep, pølser,medisterkaker, surkål, kransekake, risgrøt, å, jeg ELSKER Å LAGE JULEMAT,

En stor takk til min mor Anne Britt Kolvik som har lært meg å lage julemat sånn det virkelig skal smake.

For når våre gjester sier at det smaker så godt, kjøttet er så mørt, sausen så god, vaflen så stor, porsjonene så rause, ja da har jeg oppnår akkurat det jeg ønsket, at folk skal huske oss for god mat, rikelig, og et engasjert vertskap som passer på alt de har alt det de trenger og litt mer.

Og alt dette skal jeg lage for min kjære svigerinne, svoger og 3 tantebarn i England, og jeg tror de gleder seg.

God jul !
4 kommentarer:

 1. For et herlig julemarked det så ut til å være :)
  Sto selv på et ganske koselig marked forrige helg, men dette så mer koselig ut :)
  Hyggelig med gode tilbakemeldinger på noe man legger ned så mye jobb i.
  Lykke til med produksjonen av bilder og kjoler :)

  SvarSlett
 2. Hei Elin
  Takk for det, jeg dette ble virkelig en koselig helg her på gården, og jeg gleder meg allerede til neste gang, hilsen Lena
  Ja nå blir det malerier og kjoler, så får vi se da, om noen vil faktisk kjøpe de ;)

  SvarSlett